top of page
plastic-afval-strand

Het geheime wapen van Homo Sapiens

STORYTELLING

Arrow header B.png

En hoe jij het kan inzetten om jouw
onderneming op grote schaal te doen groeien

Hallo! Ik ben Karine.

Strategisch adviseur voor

ecopreneurs met grote ambities.

Strategisch adviseur voor ecopreneurs met grote ambities.

Benieuwd hoe je storytelling kan inzetten om je idee op grote schaal te doen groeien?

Start je verhaal vandaag nog en plan je vrijblijvend kennismakingsgesprek in.

Hallo-ik-ben-Karine
mensen-vertellen-verhalen

Ontdek het ultieme geheime
wapen van Homo Sapiens

Storytelling is niks nieuws. Integendeel: mensen vertellen elkaar al duizenden jaren verhalen, als tool om informatie van generatie op generatie door te geven.
 
Als enige diersoort op onze planeet kan Homo Sapiens 
zowel verhalen vertellen, als erin geloven. Daardoor hebben we als soort de unieke kracht om onze ideeën te verspreiden op ongeziene schaal, zelfs naar de andere kant van de wereld

Het merk als
Collectieve Realiteit

Laten we even inzoomen op een automerk. Wat is Peugeot precies? Je kan het niet aanraken, het is geen fysiek concept. Een merk is eigenlijk een verhaal dat iemand ooit verzonnen heeft, en waar we als maatschappij collectief in geloven

 

Op deze manier zijn heel wat merken globale reuzen geworden. Maar hoe hebben ze dat concreet gedaan?

netwerk-van-mensen
Vertel me meer
structureel plan

Merkstrategie met
een wetenschappelijk
onderbouwde methode

Een strategisch merkverhaal schud je niet zomaar uit je mouw. Daarvoor gebruik ik wetenschappelijk onderbouwde tools die bewezen effectief zijn, op maat van jouw verhaal. In het GEN-S traject bouwen we samen jouw strategisch merk op, stap voor stap.

 

Aan het einde van dit traject heb je een concrete handleiding op zak, die je praktisch kan inzetten in al

je communicatiekanalen.

man-staart-naar-horizon

Als Ecopreneur heb je
per definitie grote ambities,
maar die komen niet altijd
zonder uitdagingen...

Herken je dit?

arrow2.png

Je vindt het moeilijk om klanten te overtuigen. Je aanbod is razend relevant, en begrijpt niet waarom je klanten dat niet inzien.

Investeerders en partners vinden voelt als een ware strijd. Je weet zelf exact waar je voor staat, maar hebt het idee alsof ze je niet begrijpen.

Je idee heeft potentieel om de wereld op grote schaal beter te maken, maar je ondervindt dat er een perceptiewijziging nodig is bij het publiek. Je wil het engagement aanzwengelen, maar je weet niet hoe je hieraan moet beginnen.

Als duurzame scale up ondervind je nog vaak de kracht en overheersing van de gevestigde merken. Je voelt je soms eenzaam en machteloos.

Je hebt moeite om je idee op te schalen. Je wil overgaan van ‘een schattig idee’ naar het écht impact maken op globale schaal.

Je onderneming is aan het groeien, maar vindt het een grote uitdaging om de juiste mensen aan te trekken.

Ja? Dan heb je een 
sterk merkverhaal nodig.
En ik kan je daarbij helpen.

Wat gaan we doen?

arrow4.png

Menselijke
connecties maken

📌 Met een menselijk merk maak je

echte connecties met je klanten. Je creëert engagement en loyaliteit

op lange termijn. Ook potentiële werknemers zullen die menselijkheid waarderen en zich manifesteren als gemotiveerde brand ambassadors.

Vertrouwen en loyaliteit creëren

📌 Met een strategisch, consistent merk neem je potentiële investeerders mee in je verhaal. Als je een verhaal op de juiste manier opbouwt, maken de hersenen van de ontvanger oxytocine aan, een hormoon dat gevoelens van vertrouwen en samenwerking opwekt.

Collaboratieve
community opbouwen

📌 En last but not least: bij GEN-S ben je niet alleen. Samen bouwen we aan een collaboratieve community van duurzame ondernemers. Hier zijn we geen concurrenten van elkaar, maar werken we samen aan een betere toekomst.

"Saving our planet is now a communications
challenge
."
- Sir David Attenborough
Bioloog en natuurhistoricus

Wat anderen in de GEN-S community
zeggen

"Karine's diepgaande kennis van merkstrategie, samen met haar vermogen om zich te richten op onze specifieke behoeften en uitdagingen, is van onschatbare waarde geweest bij het bereiken van onze doelstellingen."

review1

Stephanie Straatman
Marketing Communications
Manager bij Voxdale

Waar ik je bij kan helpen

Services

Strategie

Intern merk

Merkcultuur

Doelgroep bepaling

Differentiatie

Positionering

Communicatie

Merkpersona

Persoonlijkheid

Merkstem

Messaging

Storytelling

Identiteit

Look & feel

Logo & identiteit

Imagery

Stijlgids

arrow5.png
Karine-aan-het-werk

Als kind al had ik een rijke fantasie, en voelde ik intuïtief aan dat ik de mensen kon meenemen in de meest exotische vertelsels. Ik kon er uiteenlopende emoties mee uitlokken bij degenen die luisterden, and I loved it!

 

Maar het inzicht dat verhalen een unieke, strategische kracht hebben, kwam pas veel later. Toen ik 18 werd wilde ik creativiteit combineren met wetenschap en psychologie, dus besloot ik om Productontwikkeling te gaan studeren. Een multidisciplinaire richting waar ik veel richtingen mee uit kon, en later kon ik aan de slag bij enkele grote internationale bedrijven zoals Samsonite, Gategroup, en VF Corporation (voornamelijk Eastpak & JanSport). Daar ontdekte mezelf, én de wereld. Maar gaandeweg zag ik die wereld in brand staan: letterlijk en figuurlijk. Ik bevond me in een positie waarin ik besefte dat ik niet langer kon en mocht toekijken aan de zijlijn, en zag het als mijn verantwoordelijkheid om actief mee te bouwen aan een positieve toekomst.

 

De huidige wereldproblematiek is soms overweldigend, maar ik ben ervan overtuigd dat uitdagingen omgezet kunnen worden in opportuniteiten. En ik ben niet alleen: er staan meer en meer ondernemers op met verbluffende en bewonderenswaardige ideeën, om een betere wereld te creëren voor iedereen. Als we samen onze krachten en talenten bundelen, komen we er wel.

Ben jij ook zo'n ondernemer, en ben je op zoek naar groei?

Aarzel dan niet langer en boek vandaag nog je gesprek in.

See you on the other side!

Karine

Over

Over mij

bottom of page